Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι σκοποί του Συλλόγου Προστασίας των Πολιτών κατά της Αυθαιρεσίας

Αρθρο 1

Ιδρυση-Επωνυμία-Εδρα


Ιδρύεται σύλλογος με την επωνυμία “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ” και έδρα την Αθήνα.


Αρθρο 2

Σκοποί


Σκοποί του Συλλόγου είναι:

Η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών κατά της κριτικής, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και κάθε μορφής αυθαιρεσίας.

Ειδικότερα ο Σύλλογος σκοπεύει :

Α.Να αναδείξει, αποδείξει και καταπολεμήσει :

  1. Τον αυταρχισμό που εκπηγάζει από κάθε πόρο της Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος εκδηλώνεται με την αδιαφορία, την άρνηση εξυπηρέτησης των πολιτών, την υποτίμησή τους, την ανομία, την γενικευμένη διαφθορά και την γραφειοκρατία.

  2. Την αλαζονεία που εκπέμπεται από τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, με τις μεγαλοστομίες, την εξαπάτηση πολιτών, την δημιουργία στεγανών που κρατούν το Λαό μακρυά από τα κέτρα λήψης των αποφάσεων την ατιμωρησία για κάθε έγκλημα που διαπράττουν και τη διαπλοκή.

  3. Την αυθαιρεσία που συνοδεύει κάθε ενέργεια και πρακτική της οικονομικής ολιγαρχίας και ιδιαίτερα του Τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο με τους καταχρηστικούς όρους δανειοδότησης, το φακέλλωμα στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και την κατηγοριοποίηση των πολιτών ανάλογα με την πιστοληπτική τους ικανότητα, συνθλίβει τους οικονομικά ανίσχυρους, παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη σε μικροκλίμακα, αφαιρεί κάθε ικμάδα από την αυτενέργεια των πολιτών και έχει αναγάγει σε αξίωμα τον κανόνα “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.

  4. Την ασυδοσία που κυριαρχεί σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής, η οποία εκδηλώνεται με εγωιστικές συμπεριφορές, με αδιαφορία για το γενικό καλό, με την επιδίωξη εύκολου πλουτισμού ακόμα και με αθέμιτα μέσα.

β. Στη δημιουργία και λειτουργία θεσμών άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών και επίλυσης των προβλημάτων τους.

γ. Στην προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μελών του και εξίψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου.

δ. Στην καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, φιλίας, καθώς και κάθε άλλης πανανθρώπινης αξίας, η οποία συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών.

ε.Στα πλαίσια των σκοπών του συλλόγου περιλαμβάνεται και η υπεράσπιση της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης.

στ. Η προστασία του περιβάλλοντος, η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και η προστασία των δικαιωμάτων των ζώων αποτελούν κύρα φροντίδα του συλλόγου.

ζ. Οι σκοποί του συλλόγου δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.


2 σχόλια:

  1. Η προστασία του περιβάλλοντος, η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας



    Πληροφορούμε τον Ελληνικό Λαό και τον Νομικό κόσμο.


    ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ επι του σχετ. άρθρου της Αυγής 5/2/2012 , και επι της Υπουργικής αποφάσεως 16/12/2011 κ.Σηφουνάκη.

    Είναι απαράδεκτο να τοποθετείται χρονικό όριο π.χ το 1985, διότι το π.χ αυθαιρέτως ανεγερθέν - αναπλασθέν - ανακατασκευασθέν κτίσμα επι παρανόμου υπάρχοντος και κατεδαφισθέντος κτιρίου - κατασκευής .....παραμένει πολύ απλά παράνομο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τοιουτοτρόπως ευλόγως συνιστά Νέα Παρανομία.!!!!!!!!


    Αλλωστε υπάρχει ήδη προ πολλών ετών θεσμοθετημένο το χρονικό όριο της 11-6-1975. Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο να Θέτονται συνεχώς ολοένα και νεώτερα χρονικά όρια - φραγμοί που................συντηρούν την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. {Νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατοικιών}.

    Δέν απαιτείται και ιδιαίτερη σκέψη για να αποφανθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς ποία Οικοδομική κατασκευή είναι Νόμιμη ή αντιθέτως Αυθαίρετη εντός του Πεδίου του Αρεως των Αθηνών.
    Καθότι σε σχετικές αναλύσεις μας περί των ΦΕΚ απο το 1879 και μέχρι σήμερον {βλέπε σχετ.Blogs } διαπιστώνεται ότι κάθε κατασκευή εντός της εκτάσεως του Πεδίου του Αρεως ως και τμήματα του Πανελληνίου Γ.Σ. {Ιδρυση Π.Γ.Σ το 1891 Εθνος 20/2/2012} είναι παρανόμως προσαρτηθέντα - κατασκευασθέντα.

    Αναρωτιώμαστε σύμφωνα με ποία προσκομισθέντα στοιχεία ειδημόνων - πειστήρια - Νόμους - ΦΕΚ - Νομολογία -Οδηγίες και Δίκαιο του Περιβάλλοντος της Ε.Ε αποφάσισε ο κος αναπληρωτής.

    Σύμφωνα με ΦΕΚ - Υπουργικές Αποφάσεις της περιόδου 1935 - 1940 αποδεικνύεται ότι εντός του Πεδίου του Αρεως, πραγματοποιήθηκε η βασικώτερη αρχική Αναδάσωση.




    Η νέα φύτευση άρχισε στο Πεδίον του Αρεως το 1935.σχεδ.Αν.Δημητρακόπουλου και σταδιακά ολοκληρώθηκε το 1940.

    Μέχρι το έτος ολοκλήρωσης δέν υπήρχαν τα κτίρια Green Park, Γραφείο Διοικήσεως, καθώς και το περίπτερο Γαρδένια.

    Τούτο αδιάψευστα σημαίνει ότι:



    Α) Οι αναδασώσεις συνεχίζοντο μέχρι και την περίοδο 1935 - 1940.

    Άρα εν τη πράξει αποδεικνύεται ότι το Πεδίον του Αρεως είναι μία Αναδασωθείσα - Αναδασωτέα - Δασική περιοχή.



    Β) Αφού το κτίριο Green Park μαζί με τα άνω αναφερθέντα κατασκευάστηκαν την χρονική περίοδο 1935-40 αποδεικνύεται ότι ¨εν τη πράξει¨ ανεγέρθησαν εντός Αναδασωθείσης - δασικής Αναδασωτέας περιοχής, ήτοι ΠΑΡΑΝΟΜΑ .......κατά την Αποψη μας.



    Εξ΄άλλου το 1934-1937 επί εποχής Ι.Μεταξά εντάχθησαν παρά την Λεωφ.των Ηρώων του Πεδίου του Αρεως "16" Μαρμάρινες προτομές Ηρώων του ¨21¨ καθώς και ο ορειχάλκινος αδριάντας του εφίππου Βασ.Κωνσταντίνου. Τούτο σημαίνει ότι το 1934-37 το Πεδίον του Αρεως μετεβλήθη αυτομάτως {εκτός της παγίως γνωστής Κηποτεχνικής διαμόρφωσης του μετά το 1930 βλεπ.σχετικά έγγραφα πρώην Δασάρχου Ντούρου } και..... σε ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ τόπο. συνεχ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούτο σημαίνει ότι ΟΥΔΕΙΣ μελλοντικός νόμος μπορεί να τροποποιήσει - αλλοιώσει την χρήση του ως Κοινόχρηστης - Δασικής έκτασης, κατ' εξαίρεση των περιπτώσεων Λοιμού - Λιμού - Σεισμού και Ξένης εισβολής όπως τούτο καταγράφεται εις το ΦΕΚ 998/79.

    Εν κατακλείδι μας ενοχλεί: η συγκεκριμένη κατάσταση της Ημιτελούς αναπλάσεως της αγνώστου απορρόφησης κονδυλίων, καθώς και το ότι γενικά η Πολιτεία κόπτεται τόσο πολύ για την Νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών εντός Δασικής έκτασης, που αλλοιώνουν την Κοινοχρησία της δασικότητας, χωρίς να εκτελέσει και το αυτονόητο άλλωστε: Απομάκρυνση - καθαίρεση αυθαιρέτων κατασκευών - Συντήρηση αναμόχλευση δασικού χώματος.


    Με εκτίμηση



    Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.Παν.Ρώμης.ΤΕΕ 46487
    Ms.Ενέργεια Περιβάλλον.Παν.Πειραιώς-ΕΜΠ





    Παρασχάκης Γεώργιος Δικαστικός Επιμελητής Νομ.




    κάτοικοι θαμώνες


    Σχετ.


    http://kyameftopedioareos.blogspot.com


    http://polmarkarch.wordpress.com



    http://www.asda.gr/elxoroi

    ΑπάντησηΔιαγραφή